Nieuws

Must read: wie geschoren wordt, moet ...

Plus: obligaties worden weer interessant, Tesla uit ESG-index gegooid, vergeet de mooie verhalen, simpele en winnende strategie, en méér.

"Beleggen in obligaties wordt weer interessant"
Algemeen directeur Olivier de Berranger van de Franse vermogensbeheerder LFDE ziet kansen voor obligaties, vooral als de huidige hoge inflatie weer begint te dalen.

Minder aandelen, meer rendement
Franklin Templeton hecht in zijn beleggingsbeleid veel waarde aan focus. Vijftig aandelen in een fondsportefeuille is meer dan genoeg. Alles daarboven gaat ten koste van het rendement.

Maar één keer begon de Amerikaanse beurs slechter

abrdn gaat voor kleine aandelen
Volgens Kirsty Desson van abrdn bieden juist small- en midcapaandelen nu goede kansen. Dat heeft onder meer te maken met waardering en wendbaarheid. "Kleinere en goed geleide bedrijven kunnen in een snel veranderende wereld hun activiteiten sneller ombuigen dan megacaps."

Wie geschoren wordt, moet ...
Jan Bouius van Fintessa: "Twaalf maanden na correcties stond de S&P 500 in 22 van die 24 gevallen hoger, en wel gemiddeld zo’n 23 procent. Het wachten in alle gevallen was, zoals net al gezegd, op de juiste aanleiding. Maar, dan kan het ook snel gaan." Opbeurend verhaal.

Gaan dollar en euro naar pariteit?
CNBC consulteert een aantal beleggingshuizen.

Tesla uit ESG-index gegooid!
Dat heeft vooral te maken met de slechte werkomstandigheden op de fabrieksvloeren.

Vergeet de mooie verhalen
"Thinking about odds and probabilities is not intuitive and often uncomfortable, but it should be essential for all investors. It is far better to be an average investor with the odds on our side, than a good investor with the odds stacked against us." Goed verhaal over verstandig beleggen.

Hoe simpel kan een strategie zijn
Zijn de transactiekosten ook in de rendementsberekening meegenomen?

Duur zijn oliebedrijven nog altijd niet

Beloningen Amerikaanse CEO's door het dak
De gemiddelde beloning van CEO's van de grootste Amerikaanse bedrijven piekte in 2021 op 14,7 miljoen dollar. Dat is voor het zesde jaar op rij een record, schrijft The Wall Street Journal. Niet dat de beloningssprong altijd zo terecht is. Wat kreeg meneer Elbers ook alweer mee van KLM?

Wees nog even voorzichtig met Chinese tech

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie