Nieuws

Must read: crypto's zijn dus geen veilige haven

Plus: Invesco blijft desondanks positief over aandelen, beste kansen voor aandelen EM, olie en gas worden nog duurder, en méér.

Invesco handhaaft aandelenoverweging
De kerninflatie kan nog een aantal jaar boven het streefcijfer van de centrale banken blijven en dat is helemaal geen probleem, schrijft econoom Paul Jackson van vermogensbeheerder Invesco.

10 jaar in de toekomst
Het Canadese CIBC heeft een rendementsprognose gemaakt voor de komende 10 jaar. Het meest aantrekkelijk zijn aandelen uit opkomende markten. Amerikaanse aandelen zullen een stuk minder opleveren dan de laatste jaren.

Als centrale banken maar niet te veel verkrappen
Lees de beleggingsoutlook 2022 van State Street Global Advisors. Jeroen Blokland verwacht dat centrale bankiers het rustig aan zullen doen. Een mogelijke recessie brengt de inflatie namelijk ook wel omlaag.

Nee, crypto's zijn geen veilige haven
Bitcoin & Co gaan ook vandaag hard omlaag. Lees ook: Tweedeling bitcoin geldt niet alleen voor de koers.

Apple is niet langer het meest waardevolle bedrijf
Dat is nu een andere firma waarvan de winst uit de grond spuit.

Olie- en gasprijzen kunnen verder omhoog

Huizenverkoper is nog altijd de baas

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Lees ook: Zijn er nog lichtpuntjes voor de IEX Fonds 40?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie