Nieuws

Must read: Chinese economie draait steeds slechter

Plus: Dividendkansen in onzekere tijden, olieprijs kan nog hoger, bedrijfsobligaties worden weer interessant, banken gebukt onder witwascontroles, en méér.

Dividendkansen in onzekere tijden
Dividendbelegger en columnist Reineke Davidsz begrijpt de beursonrust maar ziet daardoor juist aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden ontstaan.

“Ik ben in de war, en daar is niks mis mee”
Ben Carlson vindt het momenteel moeilijk om de financiële markten te duiden. Hij is in goed gezelschap.

Hoe pijnlijk is de Russische olieboycot?
Het werd lang ondenkbaar geacht, maar nu is het toch zover. De Europese commissie wil een boycot van Russische olie. Hoe pijnlijk is die sanctie voor de Russen? Hoe pijnlijk is die voor ons? RTL Z zocht dat uit.

Olieprijs kan nog hoger

Hebben techaandelen het ergste gehad?
John Rekenthaler van Morningstar US moet dat nog zien. Lees zijn uitgebreide analyse.

Nieuwe Chinese lockdown berokkent schade
Alle grote bedrijven hebben er last van, vooral in China zelf, meldt CNBC.

Onderwijl lopen Chinese noteringen op Wallstreet gevaar

Bedrijfsobligaties worden weer interessant

Angstgrafiekje voor huizenbezitters

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Actief doet het inmiddels twee keer slechter.

Witwascontroles maken banken ongezond
De vertrokken Chief Innovation & Technology Officer van ABN AMRO Christian Bornfeld heeft in een afscheidsinterview in het Financieele Dagblad zijn visie gedeeld over het huidige systeem van witwasbestrijding. En die mening is niet mals: “Je kunt niet jaarlijks €500 miljoen aan witwasbestrijding blijven uitgeven én een gezonde bank runnen”.

Heeft u daar als belegger ook last van?
Dat u alleen belegt in het bekend. Goed verhaal.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie