Nieuws

Tip: beleggers zijn geen handelaren

Beleggers worden overspoeld door inzichten, vooral wanneer het slecht gaat met de markt. Jeff Miller komt met advies.

Beleggers worden overspoeld door inzichten, vooral wanneer het slecht gaat met de markt. Jeff Miller van ‘A Dash of Insight’ komt met een aantal nuttige adviezen. Fouten worden namelijk gemaakt wanneer handelaren en beleggers hun rollen door elkaar halen. 

Als de markten het een paar dagen wat minder doen, komt de angst al snel naar boven. Er volgen talloze artikelen over hoe je je portfolio kunt beschermen, welke aandelen het het beste zullen doen en wat er precies verkeerd gaat. In een verkiezingsjaar wordt dit alles nog eens versterkt, stelt Miller.

Wat zou een belegger nu echt moeten doen? Barry Ritholtz heeft een aantal goede inzichten. Hij benadrukt het belang van tijd en discipline afgestemd op de doelen. Beleggers moeten niet ingaan op de kriebels gebaseerd op hun favoriete concept van lange termijn waardering.

Ze kunnen zich beter houden bij traditioneel economisch beleid en vooruitzichten. Handelaren focussen op het beleid van de Fed, omdat zij weten dat meer geld de aandelen direct beïnvloedt.

Recessie
Handelaren geloven daarnaast dat de economie standaard in een recessie is, en alleen door stimuleringsprogramma’s een ‘high’ bereikt. Beleggers moeten zich realiseren dat de normale staat van de Amerikaanse economie een groei van 3% is, ook al is er geen beleid.

Handelaren moeten inzetten op het systeem en anticiperen op hoe anderen zullen reageren. Hun stijl is te anticiperen op een sterkere markt, of daar heel snel op te reageren. Beleggers moeten korte termijn-verkoop zien als een manier om positie te verkrijgen voor een lage prijs. Een belangrijke les van Warren Buffet: gebruik je eigen waardering, niet de huidige koers.

Handelaren kijken naar cycli en de kalender. Ze werken met scenario’s en retracement. Beleggers kijken naar fundamentele waarden. De seizoen effecten bieden vooral mogelijkheden om nieuwe posities te verkrijgen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Beleggen in 2018