Nieuws

Must read: Spreiden met obligaties is even geen goed idee

Plus: Consument verhindert inflatieramp, op naar euro/dollar-pariteit, wel/niet beleggen in metaverse, succesrecept van een topfonds, en méér.

Robuuste consumentenbestedingen kunnen inflatieramp voorkomen
De huidige hoge inflatie wordt wel vergeleken met die van de jaren zeventig. Maar robuuste consumentenbestedingen zorgen ditmaal voor andere omstandigheden, oordeelt hoofdeconoom Keith Wade van Schroders.

Want inflatie is tijdelijk

Liveblog Oekraïne: Recessiegevaar onvoldoende ingeprijsd
Wat betekent de Russische inval in Oekraïne voor de financiële markten? Assetmanagers geven hun visie.

Op naar euro/dollar-pariteit

De coronarekening ligt op tafel
De hoge inflatie is de rekening die nu moet worden betaald voor het inzetten van de ongekende monetaire en budgettaire maatregelen na zowel de financiële crisis als de pandemie, zegt beleggingsstrateeg Rob Almeida van vermogensbeheerder MFS.

Metaverse: een reële beleggingsoptie of niet?
Volgens Jack Neele, fondsmanager bij Robeco, is deze technologische innovatie potentieel belangrijk, zozeer zelfs dat meerdere grote bedrijven er nu al in investeren. Maar wat is het precies?

Spreiden met obligaties is even geen goed idee
Hoge inflatie is goed voor grondstoffen en slecht voor obligaties. Dat hebben obligatiebeleggers afgelopen maand wel gevoeld.

Het succesrecept van topfonds Fundsmith
"Koop goede bedrijven, betaal niet teveel voor kwaliteit, en doe verder niets. Volgens Smith is vooral dat laatste lastig voor beleggers en is emotionele discipline cruciaal voor het slagen als belegger. Om een beleggingsstrategie te beoordelen, moet je de resultaten bekijken over een volledige marktcyclus, in plaats van over een korte periode zoals een kwartaal." Lees het verhaal van Morningstar.

Omgaan met correcties is een kunst
Het goede nieuws: "If you are a long-term investor, every large decline should be viewed as an opportunity. Why? Because time is on your side. And history has shown us that the longer your holding period, the more time you have to compound, and the higher your prospective cumulative returns." Prima verhaal.

Early movers zijn de winnaar van de klimaatcrisis
Schroders voorspelt dat er de komende jaren grote rendementsverschillen zullen ontstaan tussen bedrijven die de klimaatcrisis wel serieus nemen en bedrijven die er met de pet naar gooien.

Faillissement Rusland dichterbij
De VS hebben Rusland een nieuwe financiële sanctie opgelegd. Het land mag dollarreserves die het in de VS aanhoudt niet meer gebruiken om rente en aflossingen op leningen in dollars te betalen. Rusland komt hiermee voor moeilijke beslissingen te staan en is mogelijk dichterbij een bankroet, bericht RTL Z.

Soms zit het flink tegen

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie