Nieuws

Beleggers zijn gewend aan slecht nieuws Evergrande

De Chinese autoriteiten hebben duidelijk gemaakt dat: er geen reddingsoperatie voor Evergrande komt. Maar het probleem is "ringfenced" dus er is geen paniek, aldus MUFG Bank.

Het negatieve nieuws over Evergrande en het risico dat Evergrande instort, is al enige tijd bekend. Dus de Chinese overheid en beleggers hebben hun maatregelen al kunnen nemen, schrijft Derek Halpenny Head of Research, Global Markets EMEA & International Securities bij MUFG Bank. 

"De onmiddellijke gevolgen van officiële wanbetaling door Evergrande zijn dus zeer beperkt. De Chinese munt had er niet onder te leiden en de dalingen op de Aziatische aandelenmarkten bleven ook relatief beperkt," schrijft hij. 

De index van vastgoedfondsen en -ontwikkelaars daalde in reactie op het nieuws van de default minder dan 2%, maar staat dit jaar wel al 30% lager. De door de dollar genomineerde markt voor junk bonds verkeert sinds juli in moeilijkheden, dus ook daar schrokken beleggers niet heel erg meer.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie