Nieuws

BNP Paribas AM lanceert Social Bond-fonds

Dit nieuwe duurzame obligatiefonds van BNP Paribas Asset Management is een artikel-9 fonds onder de SFDR-regelgeving.

De selectie van obligaties en emittenten voor het Social Bond Fund is afgestemd op BNPP AM's normen voor duurzaam beleggen.

Het fonds belegt in drie hoofdthema's:

  1. Minimaal 75% in obligaties met het label sociaal of duurzaam. Dit zijn obligaties van bedrijven of instellingen die de toegang tot essentiële diensten bevorderen. Denk aan water of gezondheid, betaalbare huisvesting, werkgelegenheid, voedselzekerheid, sociaaleconomische vooruitgang of basisinfrastructuur.
  2. Maximaal 25% in obligaties uitgegeven door maatschappelijk verantwoorde bedrijven, geselecteerd op basis van een ratingmodel, ontwikkeld door BNPP AM. Dat model kent een inclusiescore toe aan emittenten en ze rangschikt op sociale praktijken gericht op het verminderen van ongelijkheden.
  3. Maximaal 10% in microkredietinstrumenten die kleine bedrijven en particulieren  in opkomende markten helpen met toegang tot financiële diensten.

Het fonds is op 23 november gelanceerd en mag behalve in Nederland ook in België, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Luxemburg, Zwitserland, Portugal en Spanje verkocht worden. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie