Nieuws

Invesco lanceert bitcoin-ETF voor institutionele beleggers

Invesco heeft een bitcoin-ETF voor institutionele beleggers op de markt gebracht. Met de ETF voldoet de vermogensbeheerder aan de groeiende vraag naar een product dat op een veilige wijze toegang biedt tot de cryptovalutamarkt.

Bitcoin maakt inmiddels 42 procent uit van de gehele cryptovalutamarkt, waar volgens Invesco inmiddels 2 biljoen dollar in omgaat. Dagelijks wordt er voor 2 miljard dollar in bitcoin verhandeld, wat de cryptomunt de meest liquide in zijn soort maakt.

Toch is het voor institutionele beleggers volgens Invesco nog altijd lastig om een kwalitatief product te vinden om deze markt te betreden. De nu gelanceerde Invesco Physical Bitcoin-ETF biedt daar een oplossing voor en heeft dezelfde structuur als de goud-ETF’s van de vermogensbeheerder. "De ETF wordt voor 100% gedekt door beleggingen in de onderliggende activa en heeft als doel de koersprestaties van de bitcoin te repliceren," aldus het persbericht.

Gary Buxton, hoofd van EMEA ETF’s en Indexed Strategies bij Invesco: “We hebben het afgelopen jaar talloze gesprekken gehad met institutionele beleggers die ontzettend graag cryptovaluta in hun beleggingsportefeuille wilden opnemen. De meeste vragen gingen over de praktische aspecten van het beleggen, zoals de bewaarneming van effecten, risicobeheer, het handelen zelf en waarderingen. Dat zijn precies dezelfde vragen als we vroeger kregen over beleggen in goud. ETF’s bieden de oplossing."

Aan de prijs

De gelanceerde bitcoin-ETF van Invesco is genoteerd in Frankfurt, is verkrijg baar in euro en dollar, en heeft met een fee van 0,99% voor ETF-begrippen een stevig prijskaartje. Aan de andere kant, de ETF kan niet worden gehackt. Dat is wel zo geruststellend.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen