Nieuws

Geen verrassingen bij verkiezingen Japan

Zondag gaat Japan naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. De kans is groot dat premier Fumio Kishida aan de macht blijft, aldus Sree Kochugovindan, senior econoom, en David Zhou, investment manager, bij abrdn

"Kishida zal zich sterk maken voor de continuïteit en de consensusgerichte politiek van zijn regerende Liberaal-Democratische Partij (LDP). Goed nieuws voor beleggers, want zijn business-as-usual-boodschap stut aandelen en geeft helderheid als het gaat om andere zaken."

Kishida staat bekend als de man van de status quo en dat blijkt ook uit zijn plannen. "De nieuwe premier zal vasthouden aan Abenomics - het economische herstelbeleid dat werd ingevoerd door oud-premier Shinzo Abe - totdat Japan uit de deflatie is."

"Dit betekent dat het beleid van monetaire versoepeling en een inflatiedoelstelling van 2% wordt voortgezet. Kishida benadrukt dat de Bank of Japan (BoJ) in gesprek moet gaan met de markten. Zijn standpunt over de gewenste koers van de BoJ wanneer de termijn van gouverneur Haruhiko Kuroda in april 2023 afloopt, is nog niet helemaal duidelijk. De eerste tekenen wijzen erop dat Kishida de voorkeur geeft aan een dovish opvolger die een soepel monetair beleid steunt," zo schrijven Kochugovindan en Zhou. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie