Nieuws

Barbara Bakker treedt toe tot bestuur DUFAS

Barbara Bakker, CEO van Aegon AM Nederland, is per 1 oktober toegetreden tot het bestuur van DUFAS, de branchevereniging voor vermogensbeheerders in Nederland. Zij neemt de plek in van Bas NieuweWeme, global CEO van Aegon AM.

NieuweWeme kan zich volgens het persbericht helemaal in de uitkomst van de stoelendans vinden. “Barbara is de lokale vertegenwoordiger voor toezichthouders en andere lokale stakeholders. Zij zit dichter bij het Nederlandse vuur en staat dichter bij de onderwerpen die op de DUFAS-agenda staan."

Barbara Bakker is CEO van Aegon Asset Management Nederland en maakt onderdeel uit van de wereldwijde management board van Aegon AM. Hieraan voorafgaand was Bakker Chief Risk Officer bij Aegon Asset Management Nederland.

Barbara Bakker van Aegon AM Nederland

Voor die tijd hield ze zich bezig met Asset & Liability Management bij NIBC Bank. Barbara Bakker heeft Applied Mathematics gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft en studeerde cum laude af.

Het bestuur van DUFAS bestaat nu uit de volgende elf personen:

 1. Dick van Ommeren, Voorzitter (Managing Director, Triodos Investment Management)
 2. Ronald Wuijster, Vice-voorzitter (CEO, APG Asset Management)
 3. Barbara Bakker (CEO, Aegon Asset Management Netherlands)
 4. Hester Borrie (Lid van de Raad van Bestuur, NN Investment Partners)
 5. Monique Donders (CEO, BlackRock Netherlands)
 6. Erik van Houwelingen (CEO, Kempen)
 7. Jacco Maters (CEO, Anthos Fund & Asset Management)
 8. Jan Lodewijk Roebroek (CEO, BNP Paribas Asset Management Netherlands)
 9. Gilbert Van Hassel (CEO, Robeco)
 10. Jaap Westerling (Directeur, Optimix Vermogensbeheer)
 11. Jacob de Wit (Directievoorzitter, Achmea Investment Management)

DUFAS is de afkorting van Dutch Fund and Asset Management Association. Sinds 2003 zet DUFAS zich in voor de vermogensbeheersector in Nederland. DUFAS telt ruim 50 leden: van grote assetmanagers die de Nederlandse pensioen- en verzekeringsvermogens beleggen tot kleinere, specialistische vermogensbeheerders.

DUFAS wil het bewustzijn van de maatschappelijke relevantie van beleggen vergroten, meehelpen aan het ontwikkelen van sectorstandaarden en vertegenwoordigt de sector bij de invoering van nieuwe wet- en regelgeving. Daarnaast zet DUFAS zich in voor één Europese markt met gelijke regelgeving.

Algemeen directeur van DUFAS is Iris van Looij.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie