Nieuws

Karin van Baardwijk wordt de nieuwe CEO van Robeco

Robeco heeft de benoeming aangekondigd van Karin van Baardwijk tot Chief Executive Officer per 1 januari 2022. Zij volgt Gilbert van Hassel op, die zal terugkeren naar de VS.

Karin van Baardwijk (zie foto), momenteel plaatsvervangend CEO en COO van Robeco, zal Gilbert Van Hassel opvolgen die sinds september 2016 Robeco leidt.

Van Baardwijk trad in 2006 in dienst bij Robeco en heeft verschillende functies bekleed, variërend van Head of Operational Risk Management tot Chief Information Officer.

Als lid van het Executive Committee van Robeco sinds 2015 Van Baardwijk een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling en uitvoering van Robeco's bedrijfsstrategie voor 2021-2025 en is zij verantwoordelijk geweest voor het leiden van verschillende succesvolle transities, zo meldt het persbericht dat vanochtend de deur uitging.

Van Hassel blijft aan als CEO tot 31 december 2021 om een soepele overdracht te garanderen, waarna hij zal terugkeren naar de Verenigde Staten waar hij een senior rol zal gaan vervullen voor ORIX Group in New York.

Voortbouwen op momentum

Karin van Baardwijk: "Ik ben erg enthousiast om leiding te geven aan Robeco en trots om een bijdrage te leveren aan de lange geschiedenis van Robeco, die teruggaat tot 90 jaar dienstverlening aan klanten. Duurzaamheid is de kern van alles wat we doen en waar ik persoonlijk voor sta. Ik kijk ernaar uit om Robeco's strategische agenda voor 2021-2025 verder aan te sturen, voort te bouwen op het momentum dat we hebben en de groei te versnellen in al onze belangrijke sterke punten."

Gilbert Van Hassel: "Robeco staat er goed voor en met Karin heb ik het volste vertrouwen dat Robeco en zijn klanten in goede handen zijn. Het feit dat we deze functie uit eigen gelederen hebben kunnen vervullen, onderstreept de kracht van onze organisatie. Ik ben dankbaar voor de positie die ORIX Group mij heeft aangeboden om mijn ervaring te delen en verder te bouwen aan haar wereldwijde business. Ik kijk er ook naar uit om herenigd te worden met mijn familie."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen