Nieuws

Crypto opnieuw doelwit Chinese overheid

Na de bijlesindustrie en technologiebedrijven moeten crypto's het nu in China ontgelden. Sterker, ze zijn nu helemaal verboden.

De centrale bank van China heeft alle cryptovaluta per vandaag verboden. Betalen met crypto's is illegaal, zegt de People's Bank of China. Het is buitenlandse aanbieders ook verboden om cryptodiensten aan te bieden binnen de Chinese landsgrenzen. 

Deze maatregelen betekenen een nieuwe ronde van beperkingen voor de cryptomarkt. De koersen van bitcoin en ether daalden naar aanleiding van het nieuws. 

Het negatieve effect zal echter vooral op korte termijn zijn, zo verwachten analisten. De ontwikkeling van nieuwe crypto's en de technologie erachter zijn inmiddels veel verder dan bitcoin en ether, dus verbieden heeft maar beperkt zin. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen