Nieuws

Het is een komen en gaan bij Robeco

Robeco maakt vandaag de komst bekend van Roman Boner en zeven beleggingsanalisten. Zij moeten het thematische team versterken dat eerder de nodige mensen zag vertrekken.

Vandaag kwam er weer een persbericht binnen van Robeco waarin een aantal personele veranderingen bekend werd gemaakt. Ditmaal geen bedankjes voor bewezen diensten maar de aankondiging dat er bij de Rotterdamse vermogensbeheerder in Japanse handen maar liefst acht nieuwe beleggingsmedewerkers op de loonlijst komen te staan. Deze beleggers zullen gaan werken in Rotterdam en Zürich, waar de duurzame dochter RobecoSAM zijn uitbalsbasis heeft.

Roman Boner is benoemd tot hoofd portefeuillemanager van de RobecoSAM Smart Energy-strategie. Boner is een ervaren thematische vermogensbeheerder. Hij komt over van Woodman Asset Management, waar hij verantwoordelijk was voor de impactbeleggingen.
Robeco's thematische beleggingsteam wordt verder versterkt met de analisten Mutlu Gundogan, Sanaa Hakim, Clément Chamboulive, Alyssa Cornuz, Simone Pozzi en Diego Salvador Barrero.

Pieter Busscher is benoemd tot hoofd portefeuillemanager van de RobecoSAM Smart Mobility-strategie, waarvoor hij sinds de lancering in 2018 als adjunct werkte. Busscher is overigens ook verantwoordelijk voor de RobecoSAM Smart Materials-strategie.

Michael Studer treedt toe als Senior Equity Analyst met de focus op technologie en wordt tevens plaatsvervangend portefeuillemanager van de Smart Energystrategie. Hij is afkomstig van Acoro AM.

Vertrek

Hoe anders was de situatie eind vorig jaar toen sterbeleggers Henk Grootveld, Jeroen van Oerle en Christian VondenBusch ontslag namen om bij concurrent Lombard Odier IM nieuwe uitdagingen te vinden. Weggekocht, poached zoals de Engelsen dat noemen.

Met de komst van de drie Nederlandse themabeleggers maakt de Zwitserse vermogensbeheerder flink werk van zijn ambitie om iets te betekenen in de wereld van themabeleggen. Bij Robeco werd het vertrek van de drie themabeleggers gelaten ontvangen. "Er zijn drie mensen weggegaan op een team van twintig."

Begin van deze zomer verhuisde Thiemo Lang en drie beleggingscollega's naar concurrent Polar Capital. Lang was dé belegger bij RobecoSAM. Deze thematische belegger van het eerste uur leidde tot zijn vertrek Robeco SAM Smart Energy Equities en het Smart Mobility Equitis Fund. Bij Polar doet hij sinds september hetzelfde. Hij blijft beleggen in bedrijven die helpen de energietransie te versnellen met een specialse focus op de groeiende EV-markt.

Exit andere boegbeelden

Nog meer boegbeelden van Robeco vonden deze zomer ergens anders een nieuwe betrekking of begonnen voor zichzelf. Fabiana Fedeli, hoofd fundamentele aandelen, vertrok naar M&G, dat zich meer wil toeleggen op het actief beleggen in aandelen om stabielere rendementen behalen en strategieën ontwikkelen die beter inhaken op de behoeften van klanten.

Kort daarvoor had Jeroen Blokland, hoofd mixfondsen en full time twitteraar, het Rotterdamse beleggingsconsortium verlaten. Hij startte vorige week True Insights, dat professionele beleggers helpt om beleggingsportfeuilles op te bouwen en beleggingskansen te grijpen.


Rob Stallinga is financieel journalist. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen