Nieuws

Fintechinvesteringen herstellen

De wereldwijde investeringen in de fintech lieten een sterk herstel zien in de eerste helft van 2021. Met een recordaantal deals werd 98 miljard dollar geïnvesteerd in, aldus een rapport van KPMG.

Vorig jaar was het kommer en kwel op de fintechmarkt. Door de opmars van het coronavirus hielden investeerders hun geld liever op zak.

In het eerste halfjaar van 2021 is er sprake van een fors herstel. Er is al voor 98 miljard dollar aan deals gesloten, terwijl dat iets meer dan 120 miljard was over heel 2020, zo blijkt uit het KPMG-rapport Pulse of Fintech.

er is een recordaantal van 2456 deals gesloten in 2021 tot nu toe. Het investeringsbedrag van heel 2020 zal in 2021 dus vrijwel zeker voorbij gestreefd worden. 

Verenigd Koninkrijk aan kop

In Europa werden de meeste deals gesloten in het Verenigd Koninkrijk; 24,5 miljard dollar aan fintech-investeringen, waaronder een fusie- en overnameovereenkomst van 14,8 miljard dollar door Refinitiv.

Op plaats twee staat Scandinavië (4,8 miljard dollar), Duitsland op drie met 2,5 miljard dollar en Frankrijk neemt met twee miljard dollar de vierde plek in.

In Nederland vielen de venture capital-financieringsrondes van bijvoorbeeld Mollie en Bunq op. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's