Nieuws

Must Read: party like it's 1999

Nasdaq tikt niveau uit 1999 aan, geluk is belangrijkste factor, spreiding is alles, Amerikaanse dividendverdubbelaar en Oh, oh Mexico.

IEX Fonds 40
De fondsenindex IEX Fonds 40 staat op 164,59 en dat is een rendement van +8,31% voor het jaar 2012. Alle fondsen kleuren groen, met uitschieters tot boven de 20% year to date.

Dow Theory voorspelt moeilijke tijden
De Dow Theory lijkt erop te wijzen dat aandelenbeleggers nu zien wat obligatiebelegegrs al eerder doorhadden. Het economisch herstel gaat een periode van maandenlange turbulentie tegemoet. In goede tijden stijgen alle aandelen, zodra de sectoren transport en industrie happeren is er stront aan de knikker.

Vijf keer diversificatie
Spreiding is alles voor serieuze beleggers, maar de basislessen van diversificatie worden te vaak vergeten en te snel genegeerd. De New York Times zet nog één keer de vijf belangrijkste punten voor goede diversificatie op een rij. Uitprinten, ophangen.

Slimme beleggers, opgelet
Mooie, ontnuchterende  bijdrage van Forbes. “Er zijn maar twee manieren op de markt op de lange termijn te verslaan. Beleggen op basis van superieure informatie of geluk. Geluk heeft een grotere kans van slagen dan het verkrijgen van informatievoorsprong.” Zo, die zit.

Nasdaq like it’s 1999
Kijk, de Nasdaq is weer bijna terug op het niveau van 1999, rond de 3000 punten. Internetbubbel all over again? Dat valt mee, want de waarderingen zijn een stuk lager (23, was 78). Der verschil: veel techbedrijven betalen nu dividend. Veel oude namen zijn nog steeds prominent aanwezig, al zijn Apple en Google natuurlijk nieuw.

 

Dividendverdubbelaar
Als de Federal Reserve deze week met de uitslagen van zijn stress test van Amerikaanse banken komt, ligt de weg voor die banken om het register helemaal open te trekken en het dividend te verdubbelen. Of zo. Zegt de Financial Times in een optimistische analyse.

Drie keer raden…
De derde schatting van de banencijfers in de VS blijkt steevast een stuk optimistischer dan de eerste. Waarom wordt de arbeidsmarkt aanvankelijk steeds weer onderschat? Economist waagt een poging dat fenomeen te verklaren. Link via Lukas Daalder (meer cool stuff onder de button).

Lukas Daalder

Dodenlijst 300
De ETF Deathwatch heeft voor maart wel een heel lange lijst met ETF’s die de weg van de dinosaurus kunnen gaan. De lijst van min of meer ten dode opgeschreven exchange traded products is opgelopen tot 291 namen

Mexicoooooohooooohoooohooo
Drie jaar na de bodem van de aandelenmarkt is terugkijken gewoon leuk. Bespoke heeft de best renderende belegging gevonden sinds 9 maart 2009: de ETF Mexico met dik 176% rendement. Daar kunnen zelfs commodities niet tegen op.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    IEXFonds 40