Nieuws

Amundi: Chinese beursval biedt mooie instapkansen

Extra Chinese regelgeving heeft geleid tot onzekerheid en sterk dalende koersen. Welke interventies zitten er nog aan te komen? Waar liggen de beleggingskansen?

Op de korte termijn verwacht de Franse vermogensbeheerder dat de golf aan regelgeving aanhoudt of zelfs toeneemt. Het is moeilijk te onderscheiden welke sectoren als volgende aan de beurt zijn voor strengere regelgeving. Amundi verwacht dat cybersecurity en databescherming nog even een aandachtspunt blijven voor toezichthouders. Dit zou kunnen betekenen dat de internetsector – met name met betrekking tot digitale advertenties en het delen van gegevens – een doelwit blijft.

Maar de Chinese economie is meer dan de internetsector. Amundi richt zich vooral op schone energie en biotechnologie, twee sectoren waarbij de invloed van regelgeving juist in het voordeel werkt. Zo profiteert de groene energiesector van de plannen van China om tegen 2060 CO2-neutraal te worden, en is biotech een speerpunt in het Chinese economaiche beleid.

Chinese beurs blijft in 2021 flink achter

Geen consumptiezorgen

Amundi is voorts van mening dat de zorgen over de consumptie overdreven zijn. De regering heeft als doel gesteld de omvang van de middenklasse te vergroten en heeft een ontspannen houding ten aanzien van de sector. Ondertussen is het stimuleren van de consumptie nog steeds een belangrijk doel.

Of zoals president Xi in januari j.l. zei: “Het uitbreiden van de binnenlandse vraag is geen tijdelijk beleid om financiële risico's en externe schokken het hoofd te bieden. Het gaat vooral om het verbreden van de consumentenbestedingen en het verhogen van het consumptieniveau, zodat de ontwikkeling van onze enorme binnenlandse markt een duurzaam historisch proces wordt.”

Chinese economie groeit onderwijl nog altijd flink door

Meer weten? Lees dan de publicatie Main themes for investing in Chinese equity over the summer and beyond.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus