Nieuws

KPMG: “Investeringen in Nederlandse startups naar recordhoogte”

In het tweede kwartaal van 2021 werd voor een bedrag van 2,6 miljard dollar in Nederlandse startups geïnvesteerd.

Dat is drie keer zoveel als in het eerste kwartaal van dit jaar. Toen werd 887 miljoen dollar geïnvesteerd. De grootste investeringen in Nederland kwamen terecht bij cloudtech startup Messagebird (een miljard dollar) en fintech startup Mollie (805 miljoen dollar).

Qua sectoren waren met name fintech, professional services, healthcare en transport in trek, aldus KPMG. Ook in Europa stegen de investeringen met durfkapitaal tot een nieuw record, van 24 miljard dollar in de eerste drie maanden van 2021 tot 34 miljard dollar in het tweede kwartaal van dit jaar.

Wereldwijd werd in de afgelopen drie maanden werd voor een bedrag van ruim 157 miljard dollar in startups geïnvesteerd, bijna 7% meer in het eerste kwartaal.

Recordkwartaal

Het tweede kwartaal was goed voor tien kapitaalinjecties van meer dan een miljard dollar, verspreid over acht landen, een record.

Het in Zweden gevestigde Northvolt voert de ranglijst aan met een investering van 2,75 miljard dollar, gevolgd door het Amerikaanse Waymo met 2,5 miljard en het Indonesische J&T Express met twee miljard dollar. Dit blijkt uit de Venture Pulse, het onderzoek van KPMG naar de wereldwijde investeringen in startups.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus