Fleur van Dalsem werkt ruim tien jaar bij IEX en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites.

Fleur schrijft voor meerdere IEX-websites, vooral voor IEXProfs, en voor het IEXProfs magazine.

Nieuws

Wat las u zoal in 2021 op IEXProfs?

In de eerste helft van het jaar zijn artikelen over China, bitcoin, Tesla en de echte doemverhalen - ook al kwamen ze niet uit - het meest gelezen op IEXProfs.

Zo in het midden van het jaar even een update van de meest gelezen verhalen op IEXProfs. U kwam bij ons voor verhalen over China, crypto's, de rente en ook voor doemverhalen. Want die lezen toch wel het lekkerst.

Vooralsnog is dat doemscenario niet uitgekomen. Coronacrisis of niet, op de beurs gaat het doorgaans lekker. 

Opvallend was dat de piek van het websitebezoek dit jaar in juni lag. Vorig jaar was dat natuurlijk maart, toen de coronacrisis in Nederland serieuze vormen aannam. 

De top 10-verhalen

 1. China duwt bitcoin richtingde afgrond 
  Bitcoin en andere cryptovaluta krijgen hevige tegenwind nu China de regels aanscherpt, een eigen digitale munt op de markt brengt, en het hoge energieverbruik, dat met crypto's gepaard gaat, niet langer tolereert. Chi Lo van BNP Paribas AM verwacht dat andere landen zullen volgen. (Auteur: IEXProfs redactie)

 2. Krijgen we de grootste beurscrash ooit?
  Jeremy Grantham waarschuwt voor de grootste beurscrash ooit. Nu de beurs de speculatieve fase heeft bereikt, komt een implosie eerder vroeg dan laat, waarschuwt hij. Riemen vast! (Auteur: Rob Stallinga)

 3. Bitcoin wacht brute koerscorrectie
  Bitcoin, maar ook andere cryptovaluta’s, wacht een mogelijk brute koerscorrectie als toezichthouders cryptovaluta’s meer regelgeving opleggen. Daarvoor waarschuwt Europa’s grootste vermogensbeheerder Amundi. Daarna kunnen de koersen weer omhoog. (Auteur: IEXProfs redactie)

 4. "Deze bullmarkt eindigt in een bloedbad"
  Luister niet naar beursanalisten die beweren dat het dit keer anders is. Wilde beursrally's als deze eindigen altijd in tranen, zegt aandelenactivist Carl Icahn.
  (Auteur: IEXProfs redactie)

 5. Tesla wordt steeds goedkoper
  Teslarijder Wouter Weijand heeft spijt van de aanschaf van zijn Tesla. Veel te duur! Met een beetje geduld had hij er eentje voor bijna niets gekregen. (Auteur: Wouter Weijand)

 6. VanEck lanceert waterstof-ETF
  De vandaag gelanceerde VanEck Vectors Hydrogen Economy UCITS ETF biedt beleggers wereldwijde blootstelling aan bedrijven in de waterstofsector. De ETF belegt voornamelijk in bedrijven die ten minste 50% van hun omzet halen in de waterstofmarkt. (Auteur: IEXProfs redactie) 

 7. De echte cryptorevolutie moet nog komen
  T. Rowe Price verwacht dat de echte cryptorevolutie pas echt zal beginnen met de introductie van digitale dollars, euro's en renminbi's. (Auteur: IEXProfs redactie)
   
 8. Wat zeggen de beleggingshuizen?
  T. Rowe Price gaat voor Chinese aandelen, LGIM kiest voor Europese credits, Pictet AM vreest lagere economische groei en hogere inflatie, AXA IM verwacht geen aanpassing ECB-beleid, en veel meer opinies. (Auteur: Rob Stallinga) 

 9. Onverwacht hoge inflatie op komst?
  Het zou monetair econoom Edin Mujagic niet verbazen als er de komende maanden inflatieangst ontstaat. "Speculatie over een koerswijziging van de Fed kan voor meer volatiliteit op de aandelenmarkten en opwaartse druk op de langetermijnrentes zorgen." (Auteur: Edin Mujagic) 

 10. Echt succesvolle beleggers volgen de anti-momentumstrategie
  Onderzoek van Morningstar wijst uit dat de minst geliefde fondscategorieën uiteindelijk het beste scoren. Europese en waarde-aandelen vragen om opgeraapt te worden. (Auteur: IEXProfs redactie)


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. Fleur van Dalsem neemt posities in op de financiele markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus