Nieuws

Fabiana Fedeli verlaat Robeco voor M&G

M&G heeft Robeco's topbelegger Fabiana Fedeli overgenomen.

Een jaar geleden liet M&G weten zich meer te willen toeleggen op het actief beleggen in aandelen. Daarmee wil het bedrijf naar eigen zeggen stabielere rendementen behalen en strategieën ontwikkelen die beter inhaken op de behoeften van klanten.

De benoeming van Fabiana Fedeli vloeit hier volgens het persbericht van M&G uit voort. Zij zal bij haar nieuwe werkgever M&G rapporteren aan Jack Daniels, CIO van M&G. Voor Fedeli is een nieuwe functie gecreëerd.

Fabiana heeft ruim 20 jaar ervaring in de vermogensbeheersector. Bij haar laatste werkgever Robeco was zij wereldwijd hoofd fundamental equities en gaf zij leiding aan een internationaal beleggingsteam dat diverse actieve aandelenstrategieën beheerde.

Ze was direct verantwoordelijk voor het portefeuillebeheer van drie van deze strategieën en heeft uitgebreide ervaring met de integratie van duurzaamheid en impact in beleggingsprocessen. 

Voordat ze bij Robeco aan de slag ging, vervulde Fedeli diverse functies bij verschillende financiële instellingen op het gebied van portefeuillebeheer en aandelenanalyse.

Zo heeft Robeco opnieuw een belangrijke vacature in te vullen. Een paar weken geleden verliet boegbeeld Jeroen Blokland, hoofd mixfondsen, ook al het Rotterdamse beleggingsconsortium.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie