Nieuws

Renteverhoging beter ingeprijsd

Het verhogen van de beleidsrente door de Fed zal volgens PGIM Fixed Income niet leiden tot een herhaling van de enorme selloff tijdens de taper tantrum in 2013.

Beleggers zijn nu beter voorbereid op de afbouw van het ruime monetaire beleid. "De markt heeft al voor ongeveer 100 basispunten aan verhogingen tussen 2023 en 2024 ingeprijsd, terwijl dat destijds nauwelijks het geval was."

Hoewel er in de markt parallellen worden getrokken tussen de ontwikkeling van de inflatie in de VS nu en die in de jaren 70, zijn er volgens PGIM Fixed Income duidelijke verschillen tussen de twee perioden.

Zo is de inflatoire druk, in tegenstelling tot de jaren 70, geconcentreerd in slechts een paar specifieke sectoren. Ook is de loongroei nu veel gematigder, groeit de bevolking langzamer vanuit een bredere basis  en worden er in een minder rap tempo gezinnen gesticht.

Mede om deze redenen stelt het obligatiehuis dat de Amerikaanse groei over enige tijd zal terugkeren naar een gematigd niveau, met een inflatie onder de doelstelling van de Fed.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?