Nieuws

Ontmoet het nieuwe DUFAS-bestuur

DUFAS heeft op 22 juni tijdens de algemene vergadering een nieuw bestuur gekregen. Erik van Houwelingen (CEO Kempen) werd benoemd als nieuw bestuurslid. Bestuursleden Gilbert van Hassel (CEO Robeco) en Jacob de Wit (directievoorzitter Achmea Investment Management) werden herbenoemd.

In het jaarverslag van 2020 blikt DUFAS, de branchevereniging voor vermogensbeheerders, terug op een bijzonder en angstig jaar. Maar de crisis heeft de relaties met stakeholders naar eigen zeggen verder versterkt. Het werken thuis beviel zelfs zo goed dat DUFAS z'n hele kantoor heeft opgezegd. Algemeen Voorzitter Iris van de Looij daarover: "Dit werkt efficiënt én zo dragen we bij aan het verminderen van CO2-uitstoot.”

Het bestuur van DUFAS bestaat met ingang van 22 juni 2021 uit de volgende elf personen:

1. Dick van Ommeren, Voorzitter (Managing Director Triodos IM)
2. Ronald Wuijster, Vice-voorzitter (CEO, APG Asset Management)
3. Hester Borrie (Lid van de Raad van Bestuur, NN Investment Partners)
4. Monique Donders (CEO, BlackRock Netherlands)
5. Erik van Houwelingen (CEO, Kempen)
6. Jacco Maters (CEO, Anthos Fund & Asset Management)
7. Bas NieuweWeme (CEO, Aegon Asset Management)
8. Jan Lodewijk Roebroek (CEO, BNP Paribas Asset Management Netherlands)
9. Gilbert Van Hassel (CEO, Robeco)
10. Jaap Westerling (Directeur, Optimix Vermogensbeheer)
11. Jacob de Wit (Directievoorzitter, Achmea Investment Management)

Erik van Houwelingen

Sinds 2003 zet DUFAS zich in voor een gezonde vermogensbeheersector in Nederland. DUFAS telt ruim 50 leden: van grote assetmanagers die de Nederlandse pensioen- en verzekeringsvermogens beleggen tot kleinere, specialistische vermogensbeheerders. DUFAS vergroot het bewustzijn van de maatschappelijke relevantie van beleggen, helpt mee aan het ontwikkelen van sectorstandaarden en vertegenwoordigt de sector bij de invoering van nieuwe wet- en regelgeving. Daarnaast zet DUFAS zich in voor één Europese markt met gelijke regelgeving.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus