Eelco Ubbels RBA is directeur/eigenaar van Alpha Research. De afgelopen vijftien jaar heeft hij als beleggingsprofessional gewerkt bij onder andere AXA IM, Sector Investment Managers en Petercam. Ubbels is specialist op het gebied van asset allocatie. Apha Research brengt op regelmatige basis rapporten uit over asset allocatie, waaronder de maandelijkse Asset Allocatie Consensus, waarin de allocatie-opinies van grote Europese vermogensbeherders worden verzameld. Diverse malen per jaar organiseert Alpha Research seminars over belangrijke topics voor vermogensbeheerders.
Nieuws

Aandelen: De hele wereld heeft een koopadvies

Alle vijf aandelenregio’s houden in de consensus een koopadvies. Er is deze maand alleen sprake van een kleine wijziging in de ranking: Pacific ex Japan neemt de nummer 1-positie over van de Emerging Markets. De Amerikaanse regio, sinds april hekkensluiter, behoudt de laatste plek.

 

Het percentgage verkoopadviezen voor de aandelenregio Pacific ex Japan daalde deze maand van 11% naar 4%. Met het behoud van 56% positieve adviezen wordt er over geen aandelenregio momenteel positiever geoordeeld.

De consensus over de Emerging Markets blijft vrijwel gelijk, maar met 54% positieve aanbevelingen zakt de regio toch één plaats in de ranking.

De consensus over Japan stabiliseert duidelijk rond de huidige niveaus. Het percentage positieve aanbevelingen blijft op 52% staan, evenals de 12% adviezen om te verkopen.

Europa handhaaft zijn overwogen positie met overtuiging. De grote stijging van positieve adviezen in april met 12% zet zich deze maand door met een stijging van 3%. De negatieve adviezen dalen tegelijkertijd van 18% naar 16%.

Als enige regio heeft de VS te maken met een dalende trend. 44% van de assetmanagers is nog altijd positief over Amerikaanse aandelen, maar het percentage negatieve adviezen is gestegen van 16% naar 22%.


Eelco Ubbels RBA is directeur/eigenaar van Alpha Research. Op IEXProfs presenteert hij regelmatig zijn visie op assetallocatiekwesties, gebaseerd op de database van Alpha Research, waarin de allocatie-opinies van grote Europese vermogensbeheerders worden verzameld. Deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Twitter: @eelcoubbels.

Lees meer

Assetallocatie