Nieuws

De beste fondsen en fondsenhuizen van 2021

IEXProfs en Refinitiv presenteren de Refinitiv Lipper Fund Awards 2021. Alle winnaars van de prestigieuze fondsenprijzen op een rij en interviews met een aantal van de beste actieve managers van dit moment. Hoe kijken zij nu naar de markt?

Coronajaar 2020 gaat sowieso alle geschiedenisboekjes in, maar er werd ook beleggingsgeschiedenis geschreven. Wij spraken met meerdere winnaars van de Refinitiv Lipper Fund Awards 2021, die vandaag bekend worden gemaakt. Het zijn allemaal beleggers die in de uitzonderlijke marktomstandigheden van het afgelopen jaar consistent goed bleven presteren. Hoe kijken zij terug op deze roerige beleggingsperiode? En vooral: hoe zijn zij in de huidige markt gepositioneerd?

Wie puur naar de fondsstatistieken kijkt, ziet sinds het uitbreken van de coronapandemie weinig grote afwijkingen van de trends in eerdere jaren. Het was in zekere zin ‘business as usual’ voor de fondsindustrie, constateert Detlef Glow, hoofd research EMEA bij Refinitiv Lipper. We namen het jaar met hem door.

Meer weten over alle prijswinnaars van de Refinitiv Lipper Fund Awards 2021? Lees het online magazine.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie