Nieuws

Mary Pieterse-Bloem maakt overstap naar Rabobank

Mary Pieterse-Bloem, bijna zes jaar hoofd obligaties bij ABN AMRO en tevens lid van het beleggingscomité, wordt per 1 juni hoofd van de afdeling Beleggingscompetence bij concurrent Rabobank.

Mary Pieterse-Bloem is geen onbekende in de Nederlandse beleggingsindustrie, en zeker niet voor IEXProfs. In 2018 werd ze door de bezoekers van IEXProfs verkozen tot Dutch Investment Influential.

In datzelfde jaar werd zij aangesteld als bijzonder hoogleraar Financiële Markten aan de Erasmus School of Economics. "Ik ben met name geïnteresseerd in wat het volgen van duurzaamheidsdoelstellingen doet met de rendementen. Dat is met name voor obligaties nog amper onderzocht, letterlijk een greenfield," vertelde zij aan IEXProfs.

In een column voor IEXProfs uitte zij haar bezorgdheid over de vorming van een grote groene obligatiezeepbel. In een andere column legde zij uit waarom de populariteit van de Moderne Monetaire Theorie de doldwaze rit van de financiële markten ten gevolge van het beleid van centrale banken nog veel gekker maakt.

Maar nu gaat ze dus verder bij Rabobank. Als hoofd van de afdeling Beleggingscompetence zal zij zich bezighouden met het uitzetten van beleggingsstrategieën en de beleggingsmogelijkheden selecteren die het beste passen bij klanten van de Rabobank. Twintig analisten en strategen staan haar daarbij bij. Wij wensen haar veel succes.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?