Nieuws

Nieuw fonds van DWS steunt op AI

DWS heeft op 31 maart 2021 een aandelenfonds gelanceerd waarvan de aandelenselectie grotendeels is gebaseerd op het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI). Het DWS Concept ESG Arabesque AI Global Equity haakt in op drie megatrends: lage rente, duurzaamheid en digitalisering.

Het fonds DWS Concept ESG Arabesque AI Global Equity is het eerste gezamenlijke product van DWS en Arabesque AI, een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in kunstmatige intelligentie. Begin vorig jaar ging DWS een strategisch partnerschap aan met het bedrijf.

Het fonds houdt rekening met ESG-criteria, streeft een total return-benadering na en omvat tussen de 60 en 70 aandelen uit de MSCI World. De verwachte tracking error ligt tussen de 6% en 7%. De AI-benadering van Arabesque is veelomvattend en beperkt zich niet tot afzonderlijke markten, beleggingsstijlen of assetklassen. Daarmee onderscheidt het zich van de concurrentie, vertelt het persbericht.

Manfred Bauer van DWS: "Met dit product combineren we de voordelen van kunstmatige intelligentie met de expertise van onze beleggingsmanagers in een actief beheerd beleggingsfonds. Door de krachten van beide partners te verenigen en met behulp van innovatieve technologieën, zijn we in staat de exponentiele toename van de hoeveelheid data beter te analyseren.”

Hoe meer data, hoe beter

Voor het menselijk brein is de gigantische hoeveelheid data, die dagelijks door de lucht gaan, niet langer te bevatten, maar voor kunstmatige intelligentie geldt : hoe meer informatie, hoe beter. Kunstmatige intelligentie zal volgens DWS een steeds belangrijkere rol spelen binnen vermogensbeheer, máár analisten en fondsbeheerders kunnen er niet volledig door worden vervangen.

In het DWS Concept ESG Arabesque AI Global Equity betekent de interactie tussen AI en de mens dat de AI-engine elke dag een groot aantal signalen genereert die de aantrekkelijkheid van aandelen aangeven. De kwantitatieve beleggingsspecialisten van DWS gebruiken deze data om portefeuilles te bouwen met een goede spreiding wat regio’s en sectoren betreft. De posities worden maandelijks herzien.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's