Nieuws

NN Group zet beleggingstak NN IP in de etalage

NN Group heeft mede onder druk van de activistische aandeelhouder Elliot Management aangekondigd dat het nadenkt over verkoop, fusie of gedeeltelijke afstoting van de vermogensbeheertak NN IP.

In een verklaring op de website van de Nederlandse verzekeraar zegt NN bezig te zijn met een strategische evaluatie van NN IP, dat momenteel 300 miljard euro aan vermogen beheert. Het tijdstip van de aankondiging valt volgens Citywire  in een drukke periode van overnames en fusies in de beleggingssector.

NN schrijft op zoek te gaan naar de beste oplossing die voor alle stakeholders voordelig is. Daarbij zou een oplossing voor NN IP moeten worden gevonden die uiteindelijk resulteert in groei van het bedrijfsonderdeel dat gespecialiseerd is in vastrentende producten, private debt, multi-assetoplossingen en aandelen.

Onder druk van Elliot Management

NN schrijft:  "Wij zijn vastbesloten om dit proces met de grootst mogelijke zorgvuldigheid uit te voeren in het belang van alle belanghebbenden, waaronder klanten, werknemers en aandeelhouders. We zullen de markt op de hoogte houden als en wanneer dat nodig is."

Volgens de Financial Times komt de stap na druk van activistische investeerder Elliott Management, die het rendement wil verbeteren en de groep wil stroomlijnen. Elliott heeft een belang van 3% in het Nederlandse concern, dat een marktkapitalisatie heeft van meer dan 13 miljard euro.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen