Nieuws

China heeft weinig reden om hawkish te zijn

Volgens Fidelity International zijn er weinig redenen voor de Chinese centrale bank om de teugels aan te halen. Dat maakt de vooruitzichten van Chinese aandelen er alleen maar beter op.

Ondanks het snelle economische herstel heeft China zijn monetaire beleid nog niet verkrapt. Integendeel: de kortetermijnrente is laag gebleven, terwijl de brede kredietverlening is opgeveerd

Volgens Fidelity International hoeft de Chinese centrale bank (PBOC) niet zo snel een 'hawkish' beleid te voeren. Enerzijds blijft het economisch herstel in China ongelijkmatig: onderstaande grafiek laat zien dat de Chinese fabrieksactiviteit in maart op het traagste tempo in bijna een jaar is gegroeid. Ook zijn de zorgen over de inflatie minder dringend, nu de CPI in maart met 0,4 procent (jaar-op-jaar) nog ver is verwijderd van het fictieve streefcijfer van 3 procent van de centrale bank.

Chinese aandelenkansen

Voor Fidelity zijn Chinese aandelen hierdoor aantrekkelijker geworden. Waardeaandelen zoals banken en energiebedrijven blijven goedkoop vanuit historisch standpunt, maar ook in vergelijking met andere markten, terwijl populaire groeiaandelen een correctie hebben ondergaan.

De sell-off sinds de Chinese jaarwisseling kan een aantrekkelijk instapmoment opleveren voor langetermijnbeleggers, vooral voor onshore-aandelen die minder gevoelig zijn voor rentebewegingen op Amerikaanse staatsobligaties.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus