Nieuws

Amundi in gesprek over overname Lyxor

De Franse vermogensbeheerder Amundi is in exclusieve onderhandelingen met Société Générale over de overname van Lyxor. Na iShares is Lyxor de grootste verkoper van ETF's in Europa.

Lyxor werd opgericht in 1998 en is een Europese ETF-pionier. Eind december 2020 bedroeg het beheerde vermogen 124 miljard euro. Amundi biedt 825 miljoen euro in contanten. De overname moet uiterlijk februari 2022 worden afgerond en moet uiteraard nog worden goedgekeurd door toezichthouders.

Mocht de overname slagen, dan wordt Amundi de grootste Europese verkoper van ETF's met een Europees marktaandeel van 14%. Het is daarmee best of the rest, want iShares is de grote olifant in de Europese ETF-markt met een marktaandeel van tegen de 45%.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?