Nieuws

VanEck lanceert waterstof-ETF

De vandaag gelanceerde VanEck Vectors Hydrogen Economy UCITS ETF biedt beleggers wereldwijde blootstelling aan bedrijven in de waterstofsector. De ETF belegt voornamelijk in bedrijven die ten minste 50% van hun omzet halen in de waterstofmarkt. Kopen?

VanEck lanceert vandaag de VanEck Vectors™ Hydrogen Economy UCITS ETF op de Londen Stock Exchange, Deutsche Börse, en Borsa Italiana. De ETF belegt wereldwijd in bedrijven die hun omzet voornamelijk halen binnen de waterstofsector, of die essentieel zijn voor de waterstofeconomie. Volgens Martijn Rozemuller, hoofd Europa van VanEck, is deze ETF de meest pure waterstof-ETF die beschikbaar is.

De waterstofeconomie zou wel eens heel hard kunnen groeien. In verband met de klimaatverandering stellen steeds meer regeringen zich ten doel de CO2-uitstoot drastisch terug te dringen. Waterstof is een schone energiebron die wordt gezien als een belangrijk deel van de oplossing en als dé energiedrager van de toekomst.

Adviesbureau McKinsey verwacht dat waterstof in 2050, het jaar waarin veel grote economieën CO2-neutraal moeten zijn, in sectoren als scheepvaart, busverkeer, staalproductie, verwarming van gebouwen en stroomopslag een cruciale rol speelt. De Europese Commissie stelt waterstof centraal in de energietransitie. De bedoeling is dat de EU al in 2030, dat is over minder dan tien jaar, de beschikking heeft over elektrolysecellen voor waterstofwinning met een capaciteit van tenminste 40GW.

Met een TER van 0,55% is de nieuwe waterstof-ETF wel aan de prijs.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie