Nieuws

Must Read: Zware tijden fondshuizen

Er komen zware tijden voor fondshuizen, gevestigde namen doen het beter, een kijkje in de keuken van Business Insider en binnenkort kunt u beleggen in het Empire State Building.

Er komen zware tijden voor fondshuizen, gevestigde namen doen het beter, een kijkje in de keuken van Business Insider en binnenkort kunt u beleggen in het Empire State Building.

IEX Fonds 40
De IEX Fonds staat op 162,82. Wat heerlijk, die indexstand. Na 2011, het eerste verliesjaar van de index, staat er nu meer dan 7% rendement op het bord voor 2012.

Scoren met financiële porno
Vanmorgen in De Pers een kijkje in de keuken van Business Insider.

Zware tijden fondshuizen
Fondshuizen krijgen het volgens de AFM zwaar: 'Wij gaan van financieel adviseurs eisen dat de beleggingsproducten die worden aangeboden een duidelijke meerwaarde hebben.' Alleen, hoe wordt dat gecontroleerd? Meer via Fondsnieuws.

Gevestigde namen zijn beter
Gaat het allemaal niet zo snel, die groei, focus dan op largecaps, grote gevestigde namen, is het advies van The Big Picture .

Benzine-impact
Steeds meer verhalen over het oplopen van de benzineprijzen in de VS. The Economist denkt dat de impact wellicht gaat meevallen. Link via Lukas Daalder (meer onder de button)

Lukas Daalder

Koop Google
George Soros heeft aandelen Google gekocht. Daardoor kopen andere grootbeleggers ook meer techaandelen, aldus Bloomberg. Kijk, een selffulfilling prophecy.

Arme John Paulson
Dat wordt weer tandenknarsend wachten op de eerste maandresultaten van de hedgefunds van (voormalig?) goeroe John Paulson. De slechtste belegger van 2011 blijkt zijn belangen in Bank of America en Citigroup in Q4 - vlak voor de scherpe rally in bankaandelen - te hebben verkocht.

De een zijn dood...
Hoe kan je als belegger profiteren van het feit dat andere beleggers een sector uitvluchten? Populaire aandelen kopen is immers vaak een slecht idee. Waarom geen impopulaire aandelen kopen dan, vraagt Kiplinger zicht af.

Empire State Building in portefeuille?
Hé leuk, altijd al een deel van het Empire State Building willen bezitten? De eigenaar van deze landmark gaat naar de beurs, dus straks kan het.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Brexit