Nieuws

Nieuwe serie RBS AEX obligaties

RBS Markets brengt deze week een nieuwe serie van vijf obligaties op de markt.

RBS Markets bracht maandag een nieuwe serie van vijf obligaties op de markt. Hoe hoger beleggers de AEX inschatten, hoe hoger de rente als de koers niet onder de gekozen grenswaarde zakt. De rentegrens varieert van 4,5 tot 10 procent. De jaarlijkse peildatum is 31 maart en de obligaties hebben een looptijd van vijf jaar. Op de afloopdatum hebben beleggers recht op een afbetaling van honderd procent van de nominale waarde.

Als de AEX niet onder de 200 punten zakt, krijgt de belegger bijvoorbeeld een couponrente van vijf procent. Zakt de koers wel onder de grenswaarde, ontvangt de belegger geen rente. Voor wat betreft de couponrente wordt geen rekening gehouden met de mogelijkheid van stijgende inflatie en een oplopende rente. 

De RBS AEX obligaties werden vorig jaar bekroond met de Gouden Stier voor Product van het Jaar 2010. Het product werd door de jury vooral geroemd om zijn transparantie. Ook bij IEX vielen de obligaties vorig jaar in de prijzen, als publieksfavoriet en Beste Serieproduct bij de uitreiking van de IEX Gouden Tak. Dit omdat het product geschikt is voor zowel beleggers met een gematigder visie die genoegen nemen met een lager rendement, als voor de optimisten die kiezen voor een hogere grenswaarde met de bijbehorende hoge rente.

De AEX obligaties die doorlopen tot 2014 keerden vorig jaar de overeengekomen rente van 4,5, 5, 6 en 7,5 procent uit. Voor de rentecoupon van tien procent was een AEX-stand benodigd boven de 340 punten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Obligaties