Nieuws

BMO GAM versterkt fiduciaire team Nederland

BMO Global Asset Management breidt het fiduciaire team in Nederland verder uit. De vermogensbeheerder heeft Justus van Halewijn benoemd tot senior delegated CIO en Martina Korudova tot portfoliomanager multi-management.

Met de uitbreiding versterkt BMO het team in Amsterdam, dat nu uit veertig mensen bestaat, die klanten in de Benelux bedienen.

“De benoemingen onderstrepen onze ambitie om verder te groeien in de fiduciaire markt en onze sterke positie uit te bouwen,” zegt Rogier van Harten, Managing Director Nederland en Hoofd institutionele klanten Europa.

Justus van Halewijn gaat aan de slag als senior delegated CIO, een speciaal gecreëerde positie. Hij is verantwoordelijk voor het beleggingsadvies aan fiduciaire klanten en is tevens hun eerste aanspreekpunt.

Van Halewijn was tot voor kort directeur vermogensbeheer bij pensioenuitvoerder SPF Beheer. Daarvoor was hij onder meer werkzaam als Head of Investment Strategy bij Blue Sky Group en Head of Investment Management bij Achmea.

Justus van Halewijn

Martina Korudova zal als portfoliomanager multi-management verantwoordelijk zijn voor managerresearch en de verdere integratie van maatschappelijk verantwoord beleggen in klantportefeuilles.

Korudova komt van Robeco waar zij de functie van Portfolio Information Manager Equity bekleedde. Ze werkte daarvoor onder meer bij Actiam, Kempen Capital Management en Laven Partners.

martina Korudova

Zowel Van Halewijn als Korudova rapporteren aan Bart Kuijpers, Managing Director van BMO GAM in Nederland. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?