Nieuws

Larry Fink verwacht minder ruim monetair beleid

De CEO van BlackRock verwacht dat de Fed eind dit jaar het monetair zal herijken door oplopende inflatie en hoge economische groei.

Volgens Larry Fink - de CEO van BlackRock - maakt een van de grootste Aziatische beleggers zich zorgen over de aandelenwaarderingen. Hij is bovendien bang voor een oplopende inflatie

Fink zei dat tijdens een presentatie van de outloook voor 2021, aldus Marketwatch.  De naam van de partij gaf Fink niet prijs, maar hij vertelde wel dat hij de zorgen voor deelt.

Vooral het inflatieverhaal baart hem zorgen. Hij gelooft er niks van als Fed-voorzitter Jerome Powell zegt dat het monetaire beleid nog heel lang, heel ruim blijft, inclusief obligatieaankopen van 120 miljard dollar per maand.

QE

“Je ziet het op de obligatiemarkt. Daar wordt steeds meer rekening gehouden met oplopende inflatie en een sterkere economie over zes tot twaalf maanden,” aldus Fink. 

“Als de rentecurve klopt, dan mag je aannemen dat de Federal Reserve over een maand of negen het monetaire beleid gaat evalueren.” 

Bij de aandelen spreekt Fink zijn Aziatische klant tegen. "Je kan niet zeggen dat aandelen over de hele linie overgewaardeerd zijn."

Er zijn natuurlijk wel uitzonderingen van fondsen met belachelijk hoge koers-winstverhoudingen, maar dat zijn volgens Fink normale momentum-trades, die je bij elke bullmarkt tegenkomt.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?