Nieuws

Huurprijzen vastgoed zullen breed dalen

Niet alleen huren van vastgoed op B- en C-locaties hebben te lijden onder de coronacrisis. Ook A-locatie-vastgoed krijgt te maken met huurdruk.

Ondanks de sterke economische groei in de afgelopen drie kwartalen, blijft de situatie op de Europese vastgoedmarkt somber. De vraag naar vastgoedbeleggingen is, met uitzondering van de logistiek, matig. De beleggingsvolumes daalden, omdat beleggers gebouwen niet kunnen bezoeken en nerveus zijn over de marktvooruitzichten. “Reden waarom we denken dat 2020 zwak zal eindigen”, aldus Gunnar Herm, vastgoedstrateeg bij UBS Asset Management.

Waar kantoren op A-locaties nog goed gedijden, kampt de sector met op de lange baan geschoven uitbreidingsplannen en speculeren bedrijven over de vraag of ze in de toekomst überhaupt nog wel kantoorruimte nodig hebben.

“Het effect hiervan meten op de totale markt is lastig, omdat de meeste data specifiek gaan over het topsegment van de markt. Dit segment heeft zich goed door de crisis heengeslagen en het aanbod op A-locaties blijkt vooralsnog laag, waardoor de huurprijzen stabiel bleven."

"Maar het is een kwestie van tijd voordat ook op A-locaties de huurprijzen zullen dalen. Het is het vermelden waard dat de huren in de eurozone met 1,9% jaar-op-jaar zijn gestegen, maar met -0,4% kwartaal-op-kwartaal zijn gedaald, wat duidt op een duidelijke verschuiving in het tempo,” aldus Herm.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen