Nieuws

Must read: Obligaties blijven in trek

Ook zonder rentevergoeding. Plus; Britten keuren Brexit-wet af, waarde-aandelen doen kleine inhaalslag en klimaathulp voor arme landen.

Is een monetaire ramp aanstaande?
Het is wel een nieuwe tijd, maar oude monetaire wetten gelden nog. En dat maakt het heel waarschijnlijk dat het ultraruime monetaire beleid uiteindelijk uiteenspat, aldus Marcel Tak.

VS verkiezingenblog: Gezondheidszorg is de grote winnaar
Winst Biden is volgens BNY Mellon vooral positief voor Health Care, terwijl Alquity de Aziatische beurzen als de grote winnaars uitroept. Beleggers waarderen volgens Capital Group en Valuedge dat Biden met een Republikeinse Senaat te maken krijgt.

100 miljard klimaathulp voor arme landen
De rijke landen in de Oeso naderen het doel van 100 miljard dollar klimaathulp voor ontwikkelingslanden. Toch is er ook kritiek, omdat het vooral leningen betreft aan landen die toch al diep in de schulden zitten.

Covid-19 liveblog: Vastgoed biedt ruimte voor herstel
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? Janus Henderson ziet vastgoedkansen, BNY Mellon vreest tweede lockdown geenszins, volledig herstel duurt volgens Fidelity International nog zeker 10 maanden, en meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). De passieve Index20+ is voor het eerst na de sell-off ook in posief gebied.

Nog achter

Het is nog niet klaar

Doorbeleggen in obligaties
Ook zonder rente wordt er voldoende belegd in obligaties

Flinke terugkoopactie
Weet Buffett even niet wat hij met zijn geld moet doen? Hij heeft voor 9 miljard dollar eigen aandelen ingekocht. 

Waar blijft toch die revolutie in betalen?
PSD2 Nieuwe regels voor betalen zouden de financiële wereld openbreken. Ruim een jaar na de invoering is daar geen sprake van. "Het is moeilijk om geld mee te verdienen.”

Dit blijft zo schimmig

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus