Nieuws

John Landman directeur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Het bestuur van PFZW heeft John Landman benoemd tot directeur. Hij volgt Peter Borgdorff op, die op 1 januari 2021 met pensioen gaat.

John Landman begon zijn loopbaan bij het Ministerie van Economische Zaken en werkte vervolgens bij de Sociaal Economische Raad.

Daarna was hij bij De Nederlandsche Bank in verschillende leidinggevende functies verantwoordelijk voor toezicht op de pensioensector. De afgelopen jaren werkte hij bij de Nederlandse Zorgautoriteit als Directeur Strategie.

PFZW is verantwoordelijk voor het pensioenbeleid en het pensioenvermogen van 2,9 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn. Het pensioenfonds beheert het belegd vermogen, dat ultimo juni 2020 232,9 miljard euro bedroeg.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen