Nieuws

Geraldine Leegwater nieuwe CIM bij PGGM

Geraldine Leegwater is per 1 november de nieuwe Chief Investment Management bij PGGM. Ze volgt Eloy Lindeijer op.

Leegwater is op dit moment onder andere bestuurslid van pensioenfonds ABP, waar ze de beleggingscommissie voorzit. Ook is ze lid van de beleggingscommissie van De Nederlandsche Bank.

Ze zal deze functies neerleggen bij de start van haar werkzaamheden bij PGGM. Ze blijft wel verbonden aan de pensioenopleidingen van de ESAA, gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Leegwater gaat de business unit Vermogensbeheer vertegenwoordigen in het Executive Committee van PGGM, dat de verantwoordelijkheid draagt voor de dagelijkse leiding van de pensioenuitvoeringsorganisatie. Haar benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de Duitse toezichthouder BaFin.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie