Nieuws

Hollands vastgoed steekt er bovenuit

Nederlands vastgoed zal het de komende vijf jaar beter doen dan vastgoed in andere Europese markten, aldus DWS.

In een outlook schrijven zij dat de coronacrisis op korte termijn zijn sporen nalaat, waarbij een aanzienlijke waardedaling wordt verwacht in de detailhandel en, in mindere mate, in de kantorensector, evenals in de corridor- en handels gerelateerde logistieke activa.

Toch blijven de gunstige langetermijntrends intact, met name in de Randstad. Bovendien verwacht DWS dat de rente op Nederlandse staatsobligaties laag blijft, wat de relatieve aantrekkelijkheid van vastgoed groter maakt.

Nederland is een van de interessantste markten als het gaat om last hour-logistiekvastgoed en manifesteert zich als sterke kandidaat voor woningbeleggingen.

25% waardedaling

DWS denkt dat aan het eind van dit jaar de waarden van kantoren op toplocaties dit jaar met ongeveer 12% gedaald zullen zijn. Toch valt deze daling in het niets vergeleken met grote winkelcentra, waar DWS uitgaat van een waardedaling van 25%.

Daarbij moet worden aangetekend dat een het gebrek aan transacties nauwkeurige waarderingen moeilijker maakt.

Aan de andere kant, hoewel niet volledig gevrijwaard van de gevolgen van de coronacrisis, hebben de logistieke- en woningsectoren zich relatief staande weten te houden en zijn de vooruitzichten gunstiger, stellen de experts.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Amerikaanse verkiezingen 2020