Nieuws

UBS adviseert alleen maar duurzaam

UBS raadt klanten aan over te stappen op een volledig duurzame beleggingsportefeuille. Door de coronacrisis is beleggen volgens ESG-richtlijnen in een stroomversnelling gekomen.

UBS adviseert zijn klanten de komende jaren over te stappen op een 100% duurzame portefeuille. De Zwitserse vermogensbeheerder is volgens persbureau Reuters de eerste grote financiële instelling die deze stap zet.

UBS - dat in november onder leiding komt van de Nederlander Ralph Hamers - heeft 2600 miljard dollar onder beheer. Tot nu toe is daarvan ongeveer 500 miljard belegd volgens ESG-standaards.

Even hoog rendement

De kapitaalinkomsten hoeven volgens UBS niet te lijden onder een duurzaamheidstrategie. Er is eerder het voordeel van meer diversificatiemogelijkheden met een ESG-portefeuille. 

Dat UBS nu met dit advies komt, heeft veel met het coronavirus te maken. “Covid-19 heeft de nadruk gelegd op een van de belangrijkste veranderingen in de financiële sector van onze tijd,” zegt Tom Naratil, Co-president van UBS Global Wealth Management.

“De pandemie heeft ervoor gezorgd dat beleggers meer dan ooit beseffen hoe kwetsbaar onze maatschappij is en hoe groot de onderlinge afhankelijkheid is tussen bedrijven. Duurzaamheidsoverwegingen kunnen daarbij niet langer worden genegeerd.”

Opwindende decennia voor ESG

Volgens Iqbal Khan, eveneens Co-president van UBS Global Wealth Management, staan we nog maar aan het begin van een trend naar duurzame producten en diensten.

“Wij denken dat duurzame investeringen interessante kansen bieden voor particuliere beleggers in de komende decennia.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus