Nieuws

KPMG: “Fintechinvesteringen nemen door Covid-19 fors af”

In het eerste halfjaar van 2020 werd voor een bedrag van 25,6 miljard dollar in fintech geïnvesteerd. Veel minder dan de bijna 40 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar, aldus KPMG.

Vergeleken met het tweede halfjaar van vorig jaar is de daling nog forser. In die periode werd wereldwijd 111 miljard dollar in fintech geïnvesteerd. Dit blijkt uit de Pulse of Fintech, een onderzoek dat KPMG iedere zes maanden uitvoert.

"Ook in de EMEA-regio daalden de investeringen, van 8,4 miljard in het eerste halfjaar van 2019 tot 4,7 miljard dollar in de eerste zes maanden van 2020. Ook in Europa is het verschil met de tweede helft van 2019 opvallend."

"Toen was de totale investering 53,4 miljard dollar. “Opvallend is de rol van challenger banken in Europa in de eerste zes maanden van dit jaar,” zegt Nienke Wichers Hoeth, Fintech-partner bij KPMG.

Bankenuitdagers

Wichers Hoeth: “N26 (Duitsland), Revolut (VK), Klarna (Zweden), Starling Bank (VK) en Qonto (Frankrijk) waren goed voor vijf van de tien grootste deals in Europa. Challenger banken komen steeds meer in de belangstelling van investeerders omdat zij in toenemende mate opschalen en steeds concurrender worden, niet alleen in Europa, maar ook wereldwijd. Het is dan ook logisch dat Revolut en N26 in navolging van Klarna de Amerikaanse markt hebben betreden.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie