Nieuws

Noorse Storebrand zet anti-Parijs lobbyisten op zwarte lijst

Storebrand AM, moeder van SKAGEN Funds, heeft zijn klimaatbeleid verder aangescherpt. Bedrijven die actief lobbyen tegen het Klimaatakkoord van Parijs staan inmiddels op een uitsluitingslijst.

Storebrand Asset Management kondigde gisteren een nieuw breed opgezet klimaatbeleid aan waarmee de Noorse vermogensbeheerder de maatregelen in de strijd tegen klimaatverandering wil intensiveren en de groene transitie wil versnellen.

Een van de maatregelen is dat er niet langer wordt belegd in bedrijven die tegen het Klimaatakkoord van Parijs lobbyen. Het klimaatrisico wordt erkend als een van de grootste risico's voor de mensheid. Dit besef zorgt voor een massale verschuiving van kapitaal, weg van de grootste uitstoters van broeikasgassen en naar bedrijven die oplossingen bieden voor de klimaatcrisis.

Jan Erik Saugestad, CEO van Storebrand Asset Management, legt uit: “We zijn niet alleen kwetsbaar voor de systeemverstoringen die de klimaatverandering zal veroorzaken op ecosystemen, samenlevingen en onze eigen portefeuillebedrijven. We hebben ook een belangrijke rol te spelen in het versnellen van de afbouw van het gebruik van steenkool in onze wereldeconomie.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie