Nieuws

Hof Hoorneman Bankiers overgenomen door Van Lanschot

Van Lanschot Kempen heeft alle aandelen van Hof Hoorneman Bankiers overgenomen.

Hof Hoorneman Bankiers heeft 4600 cliënten met 1,9 miljard euro aan beheerd vermogen. De kernactiviteiten omvatten private banking, online vermogensbeheer en settlement only-diensten. Hof Hoorneman Bankiers beheert een aantal eigen beleggingsfondsen waarin voornamelijk de eigen klanten beleggen.

De aankoop vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders. De transactie zal naar verwachting een beperkte invloed hebben op de kapitaalratio van Van Lanschot Kempen en naar verwachting afgerond worden aan het einde van 2020, met inachtneming van de genoemde voorwaarden. Van Lanschot Kempen verwacht dat de overname vanaf 2022 zal bijdragen aan de winst.

Van Lanschot Kempen biedt de 59 FTE's van Hof Hoorneman de keuze om voor Van Lanschot Kempen te werken dan wel gebruik te maken van een aangeboden vertrekregeling.

Van Lanschot Kempen nam in 2017 de Nederlandse vermogensbeheertak over van UBS (12,6 miljard AuM) en kocht in 2016 de private bankingactiviteiten van Staalbankiers (1,7 miljard AuM).

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?