Nieuws

El-Erian blijft kritisch over big-tech

Mohamed El-Erian is pessimistisch over de economie. Technologiebedrijven staan er nog het best voor, maar de beurskoersen zijn te hoog.

Mohamed El-Erian, beleggingsadviseur van het Duitse verzekeringsconcern Allianz, is somber over de economie. Hij ziet geen V- of U-vormig herstel, maar een herstel in de vorm van een omgekeerd wortelsymbool. De economie heeft zich hersteld, maar stabiliseert zich nu op een lager niveau dan voor de crisis.

Dat zegt El-Erian in een gesprek met Yahoo Finance. De gevolgen van COVID-19 voor de economie mogen volgens hem niet worden onderschat. Hij vreest dat er sprake is van blijvende economische schade en schade in het vertrouwen van burgers. Dat zal onder meer zijn terug te zien in een blijvend hogere spaarquote in de VS, zelfs als de werkloosheid weer afneemt tot normale niveaus.

Technologiebedrijven

Op de beurs ziet hij op de lange termijn een blijvende outperformance van big-tech aandelen als Amazon, Apple, Facebook, Netflix en Alphabet. Hij geeft toe dat hij een maand geleden hun kracht heeft onderschat en te vroeg is uitgestapt.

Maar van de andere kant blijft hij onverminderd kritisch over hun waarderingen. El-Erian: “Big-tech/bedrijven zullen het bedrijfseconomisch goed blijven doen, maar waar ik niet zo enthousiast over ben is hun prijs.”

Goed gemanaged

Positief aan de technologiereuzen zijn volgens hem hun ijzersterke balansen, goede managementteams, positieve cashflows en de gestegen vraag naar hun producten. Maar of dat rechtvaardigt dat de koersen dit jaar met tientallen procenten zijn opgelopen, daar heeft hij ernstige twijfels over.

Amazon, Apple, Netflix, Nvidia, Ebay, PayPal en Tesla behoren tot de best presterende aandelen op de Amerikaanse beurs dit jaar.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus