Nieuws

Duitse economie -10,1%

De Duitse economie is in het tweede kwartaal 10,1% gekrompen, de grootste daling in vredestijd.

Martin Moryson, topeconoom Europa bij vermogensbeheerder DWS: "Het is nu officieel: in het tweede kwartaal belandde Duitsland in de ergste recessie van de naoorlogse geschiedenis. Het bbp daalde met 10,1% vergeleken met het vorige kwartaal. Dit doet het vorige diepterecord van min 4,7% in het eerste kwartaal van 2009, tijdens de financiële crisis, verbleken."

"Hoewel er geen details zijn vrijgegeven, kromp de economische activiteit in alle sectoren, met uitzondering van de overheid, die een extra duit in het zakje deed om Duitsland voor een totale instorting te behoeden. Uiteindelijk heeft dit wel goed uitgepakt."

"Alle seinen staan op groen voor een stevig herstel in het huidige kwartaal. Als dit ook gebeurt zal de recessie te boek komen te staan als de hevigste maar tevens ook de kortste. Echter, de mate van de extreme dip laat ook zien dat Duitsland nog een lange weg te gaan heeft voordat het land weer volledig op zijn pootjes terechtkomt. We houden vast aan onze verwachting dat de Duitse economie dit jaar met 6% krimpt ten opzichte van 2019."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?