Nieuws

Cash is een slechte keuze

Don't fight the Fed en beleg in aandelen, aldus Richard Hodges van Nomura AM. Cash aanhouden is een slechte keuze.

“Beleggers die hun geld op de bank zetten, gaan een bij voorbaat verloren gevecht aan met de gecombineerde vuurkracht van alle centrale banken in de wereld.” Dat zegt Richard Hodges van Nomura Asset Management in een gesprek met Citywire.

Cash geld aanhouden is daarom een slechte keuze. Wat hem betreft zou elk dubbeltje, dat niet meteen nodig is, moeten worden belegd. Zijn punt is dat beleggers met cash drie zeer riskante weddenschappen aangaan tegen de gevestigde orde.

Drie keer gokken

De eerste weddenschap is zoals gezegd tegen de Fed en andere centrale banken die de markten overspoelen met goedkoop, of zelfs gratis geld. Dat geld moet ergens heen en de meest logische plek is aandelen.

Een tweede weddenschap is tegen het welslagen van conjunctuurpakketten van overheden. Ook hierbij gaat het om honderden miljarden die zonder veel nadenken over economieën worden uitgestort. Europa en de VS doen hierbij nauwelijks voor elkaar onder. De vuurkracht is enorm en zal zeker iets opleveren, of het nou meer groei is of inflatie. Wat er ook gebeurt, het is ongunstig voor spaarders.

Ten derde is cash een weddenschap tegen de ontwikkeling van een vaccin en/of medicijn tegen het coronavirus. Ook dat is riskant gezien het grote aantal farmabedrijven dat ermee bezig is.

Aandelen niet te duur

Hodges vindt het daarom onverantwoord dat er in de media te pas en te onpas wordt gezegd dat aandelen zo duur zijn.

“Journalisten vinden het vreemd dat aandelenmarkten stijgen. Nou ik kan ze vertellen waarom dat zo is. Dat komt doordat de meeste beleggers beseffen dat ze het met cash opnemen tegen de gevestigde orde, die bijna ongelimiteerd geld kan bijdrukken.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus