Nieuws

Wij willen investment grade credits!

Vermogensbeheerders hebben hun vooruitzichten voor de tweede helft van 2020 gepubliceerd. Wat betreft obligaties is de keuze duidelijk: koop veilige bedrijfsobligaties.

Het creditteam van vermogensbeheerder Robeco is voorzichtig geworden met obligaties, nu deze na de perfect storm in maart weer zijn opgeveerd. Victor Verberk en Sander Bus, allebei hoofd van het creditteam bij Robeco, zien Covid-19 nu als een groeischok en constateren dat een normalisatie van de winst nodig is om rally te rechtvaardigen. Verberk: "Voorlopig blijven we constructief op investment grade, maar gaan we opnieuw onderwogen high yield-obligaties."

Europa’s grootste vermogensbeheerder Amundi AM geeft eveneens de voorkeur aan bedrijfsobligaties van hogere kwaliteit. Ook CIO Pascal Blanqué en vice-CIO Vincent Mortier waarschuwen dat risicovolle beleggingen het herstel te snel hebben ingezet, terwijl de economische cyclus nog steeds kwetsbaar is. "De cyclus kan verstoord worden door veel factoren, zoals het risico van een tweede coronagolf, hoge schulden, geopolitiek risico en dure waarderingen in sommige aandelensegmenten."

Natixis IM handhaaft eveneens een overwogen positie in Amerikaanse en Europese credit van hogere kwaliteit. Esty Dwek, hoofd Global Market Strategy Dynamic Solutions: "We blijven voorzichtig met high yield aangezien de omvang van de schade als gevolg van de crisis nog onbekend is en het risico op wanbetaling blijft bestaan." Ze wijzen er bovendien op dat centrale banken de voorkeur geven aan de bescherming van investment grade boven high yield-obligaties.

De hoge schulden van high yield-uitgevers maken portfoliomanagers Erin Browne en Geraldine Sundstrom van obligatiebelegger Pimco voorzichtig. Ook zij gaan liever voor kredietwaardige bedrijfsobligaties. Volgens hen kan deze categorie een aantrekkelijk voor risico gecorrigeerd rendement opleveren in tijden van economisch herstel. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie