Nieuws

Grote hedgefondsen in trek

Hedgefondsmanagers hebben de coronacrisis tot nu toe niet in de portemonnee gevoeld. Ze hebben ook niet de kosten verlaagd.

Er zijn maar weinig hedgefondsmanagers die tijdens de coronacrisis hebben aangeboden om hun honorarium te verlagen. Dat blijkt uit een onderzoek van Seward & Kissel. Volgens het advocatenkantoor gaat het om minder dan 10% van de managers. 

Steve Nadel, partner bij Seward & Kissel, denkt dat het er meer te maken heeft dat de financiele markten zich snel hersteld hebben, zo vertelt hij tegen Institutional Investor.

De meeste managers vonden het daarom niet nodig om beleggers tegemoet te komen voor geleden verliezen. Een andere factor kan de aanhoudend grote vraag naar alternatieve beleggingen zijn.

Grote hedgefondsen in trek

Uit het onderzoek blijkt dat vooral de grotere hedgefondsen te maken hebben met meer vraag van beleggers. Onder de alternatieve managers met tussen de vijf miljard en 20 miljard dollar aan activa, zei 70% dat de vraag naar hun fondsen was toegenomen. 

De grote vraag naar hedgefondsen en andere alternatieve beleggingen wordt onderstreept door een enquête van Credit Suisse onder klanten. Daaruit blijkt dat hedgefondsen momenteel de meest geliefde belegging zijn onder institutionele beleggers.

Dat heeft ook te maken met het feit dat beleggers het zekere voor het onzekere willen nemen en met hedgefondsen zich proberen in te dekken tegen een nieuwe beurscrash.

Redelijke prestaties

Met de grote vraag naar hedgefondsen is er voorlopig een eind gekomen aan de val van de hedgefondsen de laatste jaren dankzij zwakke prestaties.

Volgens onderzoeksbureau Pivotal Path hebben de hedgefondsen het dit jaar ook goed gedaan. Ongeveer de helft van de hedgefondsen heeft volgens Pivotal Path dit jaar geld verdiend, terwijl de meeste beursindices nog altijd op verlies staan.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie