Nieuws

Obam is weer Obam

OBAM N.V. beheer gaat zelfstandig verder. BNP Paribas OBAM is weer OBAM. Het heeft even geduurd, want al begin vorig jaar ging er een vergunningsaanvraag naar de toezichthouder.

Het beleggingsfonds, één van de bekendste en oudste in Europa, werd in 1936 als onafhankelijk beleggingsfonds opgericht. Het beheer van het fonds werd na de oorlog overgenomen door meerdere financiële instellingen in Nederland, als laatste door BNP Paribas Asset Management Nederland N.V., waar het OBAM-beleggingsteam de wereldwijde investmentstrategie verder heeft uitgebouwd.

Het OBAM beleggingsteam won 2019 nog de Gouden Stier-verkiezing voor het beste beleggingsfonds van Nederland. Dit jaar weet het fonds de verliezen beperkt te houden tot min -3,56% (bron Morningstar). Het fonds investeert vooral in grote groeibedrijven. De Top 3-posities zijn Microsoft, Alphabet en Paypal.

Sander Zondag (zie foto), CEO/CIO van OBAM IM: “We kijken als beheerder van het OBAM fonds uit naar de volgende decennia. Onze missie blijft ongewijzigd: De beste bedrijven ter wereld in één beursfonds.”

Lees ook: Sander Zondag: "De cirkel is rond."


Rob Stallinga is financieel journalist. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?