Nieuws

Aegon AM benoemt Russ Morrisson tot hoofd obligaties

Russ Morrison is door Aegon AM aangesteld als CIO obligaties. Hij is in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor 170 miljard euro onder beheer.

Morrison, die op 29 juni is begonnen, zal 140 vastrentende beleggingsprofessionals wereldwijd leiden. Hij brengt meer dan 30 jaar ervaring met de obligatiemarkt en financiële dienstverlening mee. Zijn laatste werkgever was Barings.

De interim-CIO vastrentende waarden Kirk Buese zal na 33 jaar dienst binnenkort met pensioen gaan. Hij blijft nog even aan om een vlotte overgang te garanderen.

Turbulente tijd

Morrison gaat aan de slag in een voor Aegon AM turbulente tijd. Los van corona is de vermogensbeheerder bezig met de integratie van de Aziatische, Europese en Amerikaanse onderdelen onder leiding van één management board, geleid door CEO Bas NieuweWeme.

Vanuit Chicago is Morrison lid van de wereldwijde directie van Aegon AM en zal hij direct rapporteren aan NieuweWeme.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus