Nieuws

Kempen stopt met actieve staatsobligatiefondsen

Kempen Capital Management heeft besloten te stoppen met het aanbieden van actieve staatsobligatiefondsen. Hieronder vallen het Kempen (Lux) Income Fund en het Kempen (Lux) Euro Government Fund.

De beslissing om de actieve staatsobligatiefondsen niet langer voort te zetten, is van strategische aard en komt voort uit de wens om meer focus aan te brengen in de het productaanbod, aldus de assetmanager.

"Door de marktomstandigheden met zeer lage rente standen is er beperkte interesse van investeerders in deze laagrentende fondsen. Beide fondsen hebben als gevolg hiervan een beperkt vermogen onder beheer."

De uitbetaling in verband met de opheffing van het Kempen (Lux) Income Fund en het Kempen (Lux) Euro Government Fund vindt plaats op 31 augustus 2020.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen